Одржан састанак са представницима SaMSIC организације

Данас је у просторијама Медицинског факултета, Универзитета у Бањој Луци одржан састанак са представницима SaMSIC организације. SaMSIC представља комитет за међународну размјену студената медицине Републике Српске. Делегацију Медицинског факултета у Фочи су чинили Доц. Др Ненад Марковић координатор за међународну сарадњу, предсједник Савеза Студената МФФ Александар Тановић и предсједник Студентског парламента СДФ Синиша Стојкић.

На састанку је договорено оснивање локалног координационог тијела СаМСИЦ-а на нашем Медицинском факултету.

Погодности чланства у SaMSIC организацији односе се на међународну размјену студената, представљање студената и удруживање студената медицине на националном и међународном нивоу, учешће у радним тијелима које се односе на реализацију различитих пројеката и активности на локалном и регионалном нивоу.

Са представницима SaMSIC организације представљен је и договорен план активности у наредном периоду.

SaMSIC је пуноправни члан Међународне федерације удружења студената медицине, ИФМСА. ИФМСА је једна од највећих студентских организација на свијету, а заступа студенте медицине, будуће љекаре на свјетском нивоу. Осим што служи као глас студената медицине, ИФМСА је динамична платформа која омогућава бројне могућности у напретку и усавршавању дјеловања студената, како лично/професионално, тако и друштвено, на нивоу заједнице.

Молимо да пратите активности SaMSIC -а на следећој страници https://www.facebook.com/samsic.info/?mibextid=ZbWKwL.