Јачање сарадње са ЈЗУ Болница „Србија“

У Болници “Србија” у сриједу, 11. новембра, отворена је адаптирана конференцијска дворана која ће, између осталог, послужити студентима, специјализантима и докторантима Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву да прате различите врсте едукације.

Организација предавања, за студенте и љекаре, обука специјализаната и особља, организација телемедицинских скупова дио су активности које ће Болница „Србија“ и Медицински факултет у Фочи заједнички организовати, а све на основу договора руководстава двије установе да Болница „Србија“ постане базна станица Медицинског факултета у Фочи.

Постојање модерне конференцијске сале и сарадња са Болницом „Србија“ посебно су важни за едукацију специјализаната, којих је на Медицинском факултету у Фочи тренутно око 160, а за које је врло битно да имају менторе и коменторе у оквиру Болнице „Србија“.

Даља сарадња између двије установе биће ојачана кроз организацију докторских студија и додатну едукацију љекара чиме ће бити осигурано враћање љекара у радни процес на матичну здравствену установу.

Отварању конференијске сале присуствовали су министар здравља и социјалне заштите Реублике Српске Ален Шеранић, директор ЈЗУ Болница „Србија“ Небојша Шешлија и декан Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић.