I СТРУЧНИ СКУП СЕСТРИНСТВА ,, УЛАГАЊЕМ У СЕСТРИНСТВО И ПОШТОВАЊЕМ ПРАВА ДО ГЛОБАЛНОГ ЗДРАВЉА”

Поштовани,
Биће нам изузетна част да дођете на I стручни скуп сестринства у организацији Катедре за здравствену његу. У настојању да будемо актуелни, овогодишња тема скупа посвећена је образовању медицинских сестара, сигурности, правима пацијената и правима медицинских сестара који тренутно представљају главна питања у креирању здравствене политике, како у нашој земљи тако и у земљама Европске уније. Свједоци смо чињенице да се посљедњих година традиционално патерналистички однос између здравствених професионалаца и пацијента преображава у однос партнерске комуникације. Сестринство, као важан сегмент здравственог система мора бити итекако упућен у права пацијената како би се створила околина у којој се болесник осјећа сигурним чиме се убрзава процес оздрављења.
Такође, стручни скуп је посвећен и Међународном дану медицинских сестара/техничара 2022 (#ИНД2022) у знак сјећања на Флоренс Најтингел, па смо се осврнули и на изазове с којима се суочава сестринство и начин на који ће ова професија преобразити начин пружања здравствене заштите. У склопу стручног скупа биће уједно обиљежено 15 година постојања студијског програма Здравствена њега у Фочи. Једнодневни стручни скуп у организацији Медицинског факултета у Фочи својеврсна је смотра стручних постигнућа, мјесто размјене идеја и искустава с гостима из региона, те договор за даљње дјеловање. Радујемо се прилици да се међусобно боље упознамо, ми који дијелимо исти позив, сличне радне дане, потешкоће и радости и вјерујемо да ћемо се окупити из свих крајева.
И стручни скуп сестринства је прилика свима нама за стицање и међусобну размјену нових знања и искустава из подручја здравствене његе болесника. Стога очекујемо ваш активни ангажман кроз усмена излагања, те активно учествовање у дискусијама и изношењима приједлога. Очекујемо да нам вријеме проведено на скупу буде од стручне користи на добробит наших пацијената и добробит сестринске професије.
Са жељом, да се за сљедећи скуп/конференцију похвалимо још већим интересовањем унапријед вам хвала што ћемо 12. мај 2022. године започети на Медицинском факултету у Фочи радним дружењем са Вама.
Добро нам дошли!
С поштовањем,
Катедра за здравствену његу

Теме:
Образовање медицинских сестара, сигурност и права
Сигурност и права пацијента у савременој здравственој њези
Ментално здравље здравствених радника
Слободне теме


АГЕНДА

Четвртак, 12. мај 2022.године
13.30. – 14.00. Регистрација учесника
14.00. – 15.00. Отварање Конференције (читање сестринске заклетве, уводна обраћања: ријеч Декана, Катедра за здравствену његу)
15.00. – 16.00. Промоција публикације ,,Коријени постојања сестринства регије Фоча (уводна обраћања аутора публикације и рецензената: Проф. др Љиљана Миловић, доц. др Срђан Машић)
16.00. – 16.30. Коктел
16.30 – 18.00 Усмене презентације стручних радова/евалуација стручног скупа/закључци
18.00. – 19.00. Кафе пауза

ПОТРЕБНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И ПОЗИВ ЗА ДОСТАВУ РАДОВА
Информације: www.mef.ues.rs.ba
Тел. +38758210420
Сажетке радова доставити до 01. 05.2022.године, на е-маил: skupsestrinstvo@gmail.com
Обавјештење о прихватању и упутама за усмени начин излагања биће достављено свим учесницима до 05.05.2022.године.
Котизација: Не.

Пријава радова (кликните да бисте преузели формулар).