Održan sastanak sa predstavnicima SaMSIC organizacije

Danas je u prostorijama Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Banjoj Luci održan sastanak sa predstavnicima SaMSIC organizacije. SaMSIC predstavlja komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske. Delegaciju Medicinskog fakulteta u Foči su činili Doc. Dr Nenad Marković koordinator za međunarodnu saradnju, predsjednik Saveza Studenata MFF Aleksandar Tanović i predsjednik Studentskog parlamenta SDF Siniša Stojkić.

Na sastanku je dogovoreno osnivanje lokalnog koordinacionog tijela SaMSIC-a na našem Medicinskom fakultetu.

Pogodnosti članstva u SaMSIC organizaciji odnose se na međunarodnu razmjenu studenata, predstavljanje studenata i udruživanje studenata medicine na nacionalnom i međunarodnom nivou, učešće u radnim tijelima koje se odnose na realizaciju različitih projekata i aktivnosti na lokalnom i regionalnom nivou.

Sa predstavnicima SaMSIC organizacije predstavljen je i dogovoren plan aktivnosti u narednom periodu.

SaMSIC je punopravni član Međunarodne federacije udruženja studenata medicine, IFMSA. IFMSA je jedna od najvećih studentskih organizacija na svijetu, a zastupa studente medicine, buduće ljekare na svjetskom nivou. Osim što služi kao glas studenata medicine, IFMSA je dinamična platforma koja omogućava brojne mogućnosti u napretku i usavršavanju djelovanja studenata, kako lično/profesionalno, tako i društveno, na nivou zajednice.

Molimo da pratite aktivnosti SaMSIC -a na sledećoj stranici https://www.facebook.com/samsic.info/?mibextid=ZbWKwL.