УИС и Медицински факултет на београдском сајму књига

У оквиру 66. Међународног београдског сајма књига, 23. октобра 2023. године, на штанду представништва Владе Републике Српске у Србији, промовисана су издања Медицинског факултета Фоча, Универзитета Источно Сарајево.

Медицински факултет Фоча је објавио монографију поводом прославе 30 година постојања и рада. Промовисањем овог издања добили смо прилику да представимо један дио онога што је Медицински факултет урадио и колико је напредовао у годинама иза нас. Један од начина да се покаже и позиционира како сам факултет, тако и Универзитет у Источном Сарајеву јесу овакве и сличне промоције.

Сама чињеница традиције постојања београдског сајма књига и његова позиција у региону показује колико смо изашли из оквира локалне заједнице у један шири, свјетски оквир. Како бисмо заокружили и похвалили рад колега на научним истраживањима и њихове веома запажене резултате, представили смо и часопис ”Биомедицинска истраживања”. Сам часопис постоји 13 година, а за то вријеме је објављено 26 бројева са око 300 радова. 

Промоција је протекла у веома свечаној атмосфери, а говорили су проф. др Синиша Ристић, проф. др Љубица Ђукановић и доц. др Адријан Сарајлија. Овај свечани догађај увеличали су својим присуством и први ректор Универзитета Источно Сарајево, академик Војислав Максимовић, као и проф. др Милена Максимовић.