Стручни скуп „Актуелности у стоматологији I и II“ на Медицинском факултету Фоча

На Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржава се стручни скуп „Актуелности у стоматологији И и ИИ“, који се због специфичне епидемиолошке ситуације реализује у онлајн формату.
„Медицински факултет Фоча има више од деценију дугу традицију организовања научних и стручних скупова.“ истакао је проф. др Дејан Бокоњић, декан Медицинског факултета Фоча. „Сваке године се на Медицинском факултету одржава се Међународни конгрес доктора стоматологије, а ове године смо одлучили да организујемо и стручни скуп, будући да је због због специфичних услова у којим се налазимо ограничен број континуираних едукација за докторе стоматологије“.
„Мислим да су Медицински факултет Фоча и студијски програм Стоматологија препознати као лидери у региону, како по едукацији студената, тако и по организовању научних и стручних едукација. У прилог томе говори и чињеница да је учешће на овом стручном скупу пријавило више од 500 доктора стоматологије из Републике Српске, Босне и Херцеговине, као и региона. На овај начин желимо да омогућимо колегама праћење најновијих трендова и актуелности из различитих области стоматологије“, рекао је проф. др Никола Стојановић, помоћник декана за стоматологију.
Предавања по позиву су одржали наставници са Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци. Предавања по позиву су доступна учесницима стручног скупа на онлајн платформи у периоду од 17. до 24.04.2021. године.
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је акредитовало програм стручног скупа.