Награда за студента Медицинског факултета на II Међународном конгресу студената медицине у Украјини

Од 25.-26. марта 2021.године одржана је „ II Међународна научна конференција студената медицине и стоматологије у Полтави “, Украјина. (IMEDSCOP-International medical student conference Poltava 2021.).. На Конференцији је изложено више од 145 радова, од којих је више од 30 било из других земаља свијета. Учесници су били из Грчке, Турске, Летоније, Бјелорусије, Русије, Узбекистана, Бразила, Либана, Нигерије, а било је и гостујућих предавача из Аустралије, Грчке и Сједињених Америчких Држава.
Наш факултет је имао представника, апсолвента медицине, Милену Божиновић, која је освојила ИИ награду за најбољи рад на конгресу.
Милена Божиновић се од прве године факултета интересује за научно-истраживачки рад и до сад је учествовала на бројним конгресима, у Румунији, Бугарској, Турској, Грузији, Аустрији, те на националним конгресима у Србији, као и на конгресу са посебном тематиком “Уметност у медицини” у Зајечару гдје излаже сваке године.
Млађим колегама је поручила да крену са писањем радова, да то не изискује превише времена ни средстава, а добробити су многе, упознавање колега из других земаља и стварање нераскидивих пријатељстава, упознавање њихових култура, као и увјежбавање енглеског језика.