Предавање проф. др Весне Гаровић (Mayo Clinic, Rochester, USA)

У свечаној сали Медицинског факултета у Фочи у сриједу, 25. децембра 2019. године, проф. др Весна Гаровић одржаће предавање путем видео линка на тему  „The art of writing scientific papers in medicinе“. 

Професорица Весна Гаровић је директор истраживачког центра и центра за клиничке студије Мeјо клинике (Director, Clinical Research Office and Office of Clinical Trials, Department of Medicine, Mayo Clinic, Rochester, USA).

Предавање ће бити одржано у 15:00 часова, на енглеском језику.

Сви заинтересовани који желе да присуствују овом предавању, своје присуство треба да потврде  продекану за научно-истраживачки рад и предузетништво доц. др Срђану Машићу на мејл адресу srdjan.masic@ues.rs.ba најкасније до 24. децембра до 15:00 часова.

Др Весна Гаровић је професор на Мејо клиници у Рочестеру, Минесота. Тренутно је начелник за истраживање на Одјељењу за нефрологију и хипертензију, замјеник начелника за истраживање на Одјељењу за интерну медицину и директор канцеларије за клиничка истраживања на Одјељењу за медицину на Мејо клиници. Уредник је часописа Hypertension in Pregnancy, помоћник уредника часописа и едитор области Women’s Health and Medicine of Sex Differences, Mayo Clinic Proceedings, едитор oбласти Preeclampsia for Current Hypertension Reports и члан уређивачког одбора часописа Kidney International. Објавила је више од 150 радова у часописима сa рецензијом. Њен истраживaчки интерес се односи на испитивање обољења бубрега и хипертензије у току трудноће и патофизиологије хипертензије у трудноћи.