Посјета министра финансија Медицинском факултету

Министар финансија Зора Видовић најавила је да ће Влада Српске преузети обавезу опремања новог блока Медицинског факултета, који је у изградњи. Влада је  раније обезбиједила средства за енергетску ефикасност болнице и зграде факултета, помогла општини да санира посљедице борбе са вирусом корона и реализује инфраструктурне пројекте. Инвстициони циклус у Фочи се наставља, истакла је Видовићева током посјете општини.

Видовићева се у Фочи увјерила да је Медицински факултет престижна високошколска установа на којој из године у годину расте број уписаних студената и која прва у Српској уписује стране студенте на студијски програм медицина на енглеском језику. Подршка Владе у развојним пројектима ове установе неће изостати, најавила је Видовићева.

-Влада ће сигурно препознати све ове добре резултате и обезбиједиће средства за опремање спрата који се сада гради, а евентуално и за све друго што буде потребно-рекла је она.

Влада Српске раније је помогла пројекат енергетске ефикасности на Медицинском факултету са 600.000 марака. Надоградњу трећег спрата са 250.000 финансирају заједно факултет и општина Фоча. За опремање новог блока потребно је око пола милиона марака.

-Добили смо обећање од Видовићеве да ће Влада помоћи завршетак овог пројекта, тако да се надамо да ћемо до краја наредне године, односно до почетка сљедеће школске године имати опремљене нове просторе, како за стране студенте, тако и за домаће-рекао је декан факултета Дејан Бокоњић.

Извор: radiofoca.com