Посјета Факултету здравствених студија у Инсбруку

Срђан Живановић, виши асистент на студијском програму Здравствена њега, боравио је у петодневној студијској посјети престижном Факултету здравствених студија у Инсбруку у периоду од 03. до 07. јуна 2024. године. Током посјете, имао је прилику детаљно се упознати с радом ове установе, као и учествовати у низу мултисекторских састанака. Резултат ових састанака је договор о размјени наставног и студентског кадра у наредном периоду те заједничка апликација за пројекте Европске уније. Студенти студијског програма Здравствена њега овим ће добити прилику за међународну праксу. Примјери добре праксе и наставне методе које се примјењују у школовању медицинских сестара на овом факултету представљају одличан водич и прилику за иновације у нашем образовном систему.

Током посјете, наш представник је такође имао увид у рад “Социјалне мреже Инсбрука”, која укључује смјештај, исхрану и здравствену заштиту најстаријих грађана овог града. Стечена искуства су непроцјењива за даљњи развој и унапређење нашег здравственог система и здравствене заштите наших најстаријих грађана.

Ова посјета представља значајан корак ка интернационализацији студијског програма Здравствена њега и унапређењу квалитета образовања и праксе за наше студенте.