ОСНОВАНО ПРВО УДРУЖЕЊЕ ПАТОФИЗИОЛОГА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Дана 25. 6. 2022. године, на Медицинском факултету Универзитета у Сарајеву, одржана је Оснивачка скупштина Удружења патофизиолога Босне и Херцеговине.

Оснивачкој скупштини присуствовали су представници медицинских факултета из Сарајева, Фоче, Бањалуке, Мостара, Зенице, Травника и Тузле.

Међу оснивачима Удружења били су и представници Катедре за патофизиологију са нашег факултета – доц. др Бојан Јоксимовић и асист. др Кристина Драшковић Малиш. У ово Удружење учлањени су и остали наставници са Катедре за патофизиологију Медицинског факултета у Фочи – проф. др Мирјана Мирић, доц. др Иван Радић и виши асист. др Милош Васиљевић.

Проф. др Дамир Шечић са Медицинског факултета у Сарајеву једногласно је изабран за предсједавајућег Скупштине Удружења патофизиолога БиХ.

За чланове Извршног одбора Удружења патофизиолога БиХ изабрани су проф. др Нела Рашета Симовић (Медицински факултет Бања Лука), проф. др Дамир Шечић (Медицински факултет Сарајево) , доц. др Бојан Јоксимовић (Медицински факултет Фоча), доц. др Бењамин Палић (Медицински факултет Мостар) и доц. др Алма Мујић Ибралић (Медицински факултет Тузла). За предсједника Извршног одбора изабрана је проф. др Нела Рашета Симовић, а проф. др Дамир Шечић за замјеника предсједника Извршног одбора Удружења патофизиолога БиХ.

Проф. др Нела Рашета Симовић се захвалила на указаном повјерењу, те обећала да ће Удружење патофизиолога БиХ радити на научном и сваком другом унапређењу патофизиологије, на размјени уџбеника, практикума, усаглашавању силабуса и др. како у регији, тако и на међународном нивоу.

Према Статуту Удружења, члан Удружења може постати сваки патофизиолог (доктор медицине, доктор стоматологије/доктор денталне медицине, доктор ветеринарске медицине) који има или је имао избор у наставно и сарадничко звање.