Медицински факултет потписао три споразума о сарадњи

Фочански Медицински факултет данас је потписао три споразума о сарадњи са београдским Медицинским и Стоматолошким факултетом, као и са Клиничким центром Србије.

У Београду су потписани споразуми о сарадњи Медицинског факултета у Фочи са Стоматолошким и Медицинским факултетом Универзитета у Београду, као и са Клиничким центром Србије. Ови документи отварају врата унапређењу дугогодишње добре сарадње ових институција.

Чека нас нова етапа развоја односа, а нови споразуми о сарадњи са братским факултетима из Београда прецизираће њен облик у наредним годинама, каже декан Дејан Бокоњић. Очекује да медицински факултети у Бањалуци и Фочи ускоро постану пуноправни чланови Асоцијације медицинских факултета Србије. Разговарано је о развоју наставе, заједничким научно-истраживачким пројектима и специјалистичкој настави.

– То ће се наставити у неком наредном периоду уз мало другачије договоре с обзиром да ћемо покушати да заједнички са нашим колегама из Србије организујемо двосеместралну специјалистичку наставу, а остатак програма, едукације и остало ће бити у Фочи . рекао је др Дејан Бакоњић, декан Медицинског факултета у Фочи.

Медицински факултет у Фочи стасао је у самосталну установу која има своје капацитете, и можемо говорити о сарадњи која је врло важна, истиче декан Медицинског факултета у Београду Небојша Лалић и додаје да, поготово данас, јер се обично пројекти и будући развојни планови креирају тако што постоји више регионалних партнера, тако да се, како каже, лакше добијају и спољна подршка.

Споразум са Стоматолошким факултетом у Београду даће додатни замах дугогодишњој доброј сарадњи.

– Договорили смо се да наставимо сарадњу у оквиру наставе, размјену наставника, размјену студената, да покренемо специјалистичке студије заједно са Стоматолошким и Медицинским факултетом у Фочи, и такође да заједно учествујемо у научно-истраживачким пројектима – рекао је Алекса Марковић,  декан Стоматолошког факултета у Београду.

Медицинском факултету у Фочи драгоцјено је и искуство београдских колега у вези са извођењем наставе на енглеском језику јер планирају да ускоро и сами уведу овај облик наставе.

 

Извор: РТРС