Добродошлица бруцошима и свим студентима Универзитета у Источном Сарајеву

Поштовани студенти,

Одлука да наставите школовање на неком од студијских програма академских студија једна је од најзначајнијих у вашем животу. Свуда у свијету, улазак у академску заједницу отвара врата младим људима да у будућности постану и елита друштва. Сматрамо да Универзитет у Источном Сарајеву са савременим студијским програмима и академским и научним кадром, може значајно да вам омогући стицање нових знања. Пут универзитетског образовања није увијек лак и једноставан, али ће вам омогућити стицање професија за које сте се опредијелили, а које представљају  капитал и вриједност на којима ће се базирати читав ваш будући живот.

Желим да вам овај први корак на том путу буде успјешан. Уписом на један од Факултета нашег Универзитета, постајете чланови велике породице Универзитета у Источном Сарајеву. Уложићемо сва своја знања, напоре и капацитете у ваш напредак и успјешно студирање, али само ваш ентузијазам, амбициозност, одлучност и континуиран рад су гаранција да ћете стићи до краја и стећи жељено звање. Универзитет у Источном Сарајеву се поноси својим студентима, и желимо да се и ви једног дана поносите дипломама које ћете стећи на овом Универзитету. Вјерујте у овај Универзитет, као што и ми вјерујемо вама.

Наше је гесло било и остало једноставно: тежити изврсности. Бити раме уз раме са најбољима, повезати се са најбољима и учинити да будемо препознати у европском пољу образовања. Наша садашњост и будућност су извјесни. Али не заборавите, и ми од вас очекујемо да се активно укључите у живот и рад Универзитета и да својим идејама, али и постигнућима допринесете угледу Универзитета у Источном Сарајеву. Генерације прије вас су у томе успијевале, нема разлога да то не урадите и ви. Вјерујемо у енергију коју носи младост. Ми ћемо вам понудити наше искуство и знање.

Желимо и да вјерујете да студирање нису само предавања, настава, учење, испити, и оцјене. Желимо да вам вријеме студирања остане у успомени као најљепши дио живота када сте поред дипломе и занимања стекли и пријатеље, будуће колеге, можда и животне сапутнике.

Свака нова академска година представља изазов не само за студенте, већ и за наставно и ненаставно особље на Универзитету. Поштоване колеге, наставници, сарадници и ненаставно особље, подсјетимо се да су наша знања и професионалан приступ послу стуб овог УниверзитетаНаша је обавеза  јачање изврсности у наставном процесу, али и истраживањуЗато се посебна пажња у периоду пред нама мора посветити  научно-истраживачком раду, пројектима и интернационализацији Универзитета у Источном Сарајеву.

И на крају, поштоване колеге и студенти, најсрдачније вас поздрављам у име Универзитета у Источном Сарајеву и своје лично име, и желим вам срећан почетак и успјешну нову академску годину.

 

РЕКТОР
Проф. др Милан Кулић