Боравак декана на Универзитету у Евори у оквиру Ерасмус плус програма размjене

Декан проф. др Дејан Бокоњић боравио је од 14-18. марта 2022. године на Универзитету у Евори (Португал) у оквиру Ерасмус плус програма размјене. Боравак је био везан за одржавање предавања студентима на сва три циклуса студија.

Теме предавања које је проф. Бокоњић одржао су биле: Severe and exercises induced asthma; Development of lungs and respiratory diseases in children; Prevalence of Covid 19 and post Covid 19 sequelas; Basic research in Medicine with special accent on studies in the field of asthma and cystic fibrosis; Role of Mentors in research.

Проф. Бокоњић одржао је састанке са деканом факултета и различитим професорима у циљу остваривања дубље сарадње везане за области истраживања и међународне сарадње.  

„Посјета је била организована на изузетно високом нивоу, и представљала је добро искуство. Током посјете сам стекао нова знања и пријатељства. Из тог разлога топло препоручујем мобилност свим запосленим и студентима Медицинског факултета у Фочи. Факултет ће и у наредном периоду снажно подржавати мобилност наших наставника, сарадника, административног особља и студената“ – истакао је проф. Бокоњић.