Dobrodošlica brucošima i svim studentima Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Poštovani studenti,

Odluka da nastavite školovanje na nekom od studijskih programa akademskih studija jedna je od najznačajnijih u vašem životu. Svuda u svijetu, ulazak u akademsku zajednicu otvara vrata mladim ljudima da u budućnosti postanu i elita društva. Smatramo da Univerzitet u Istočnom Sarajevu sa savremenim studijskim programima i akademskim i naučnim kadrom, može značajno da vam omogući sticanje novih znanja. Put univerzitetskog obrazovanja nije uvijek lak i jednostavan, ali će vam omogućiti sticanje profesija za koje ste se opredijelili, a koje predstavljaju  kapital i vrijednost na kojima će se bazirati čitav vaš budući život.

Želim da vam ovaj prvi korak na tom putu bude uspješan. Upisom na jedan od Fakulteta našeg Univerziteta, postajete članovi velike porodice Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Uložićemo sva svoja znanja, napore i kapacitete u vaš napredak i uspješno studiranje, ali samo vaš entuzijazam, ambicioznost, odlučnost i kontinuiran rad su garancija da ćete stići do kraja i steći željeno zvanje. Univerzitet u Istočnom Sarajevu se ponosi svojim studentima, i želimo da se i vi jednog dana ponosite diplomama koje ćete steći na ovom Univerzitetu. Vjerujte u ovaj Univerzitet, kao što i mi vjerujemo vama.

Naše je geslo bilo i ostalo jednostavno: težiti izvrsnosti. Biti rame uz rame sa najboljima, povezati se sa najboljima i učiniti da budemo prepoznati u evropskom polju obrazovanja. Naša sadašnjost i budućnost su izvjesni. Ali ne zaboravite, i mi od vas očekujemo da se aktivno uključite u život i rad Univerziteta i da svojim idejama, ali i postignućima doprinesete ugledu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Generacije prije vas su u tome uspijevale, nema razloga da to ne uradite i vi. Vjerujemo u energiju koju nosi mladost. Mi ćemo vam ponuditi naše iskustvo i znanje.

Želimo i da vjerujete da studiranje nisu samo predavanja, nastava, učenje, ispiti, i ocjene. Želimo da vam vrijeme studiranja ostane u uspomeni kao najljepši dio života kada ste pored diplome i zanimanja stekli i prijatelje, buduće kolege, možda i životne saputnike.

Svaka nova akademska godina predstavlja izazov ne samo za studente, već i za nastavno i nenastavno osoblje na Univerzitetu. Poštovane kolege, nastavnici, saradnici i nenastavno osoblje, podsjetimo se da su naša znanja i profesionalan pristup poslu stub ovog UniverzitetaNaša je obaveza  jačanje izvrsnosti u nastavnom procesu, ali i istraživanjuZato se posebna pažnja u periodu pred nama mora posvetiti  naučno-istraživačkoradu, projektima i internacionalizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

I na kraju, poštovane kolege i studenti, najsrdačnije vas pozdravljam u ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu i svoje lično ime, i želim vam srećan početak i uspješnu novu akademsku godinu.

 

REKTOR
Prof. dr Milan Kulić