Стручни скуп „Актуелности у стоматологији I и II“ на Медицинском факултету Фоча

На Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржан је стручни скуп „Актуелности у стоматологији I и II“, који је реализован у онлајн формату.
„Медицински факултет има деценију дугу традицију организовања међународних симпозијума из стоматологије на годишњем нивоу, а уназад четири године и организовања међународног конгреса. У жељи да наставимо да организујемо континуиране едукације у циљу размјене знања и презентовања најновијих научних и стручних истраживања из различитих области стоматологије и великог интересовања учесника за учешће на континуираним едукацијама, а узимајући у обзир специфичне услове који владају услијед пандемије изазване вирусом корона, овај стручни састанак одржан је он лине формату“ истакао је проф. др Дејан Бокоњић, декан Медицинског факултета Фоча.
„Поносни смо да је кроз све године држан је висок ниво стручно-научних предавања ангажовањем истакнутих стручњака из земље и иностранства. На стручном састанку „Актуелности у стоматологији I и II“ предавања по позиву имају осам предавача са Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци и Медицинског факултета Универзитета у Црној Гори. О важности ових континуираних едукација говори и чињеница да је примљено око 500 пријава доктора стоматологије из наше земље али и региона. На овај начин желимо да омогућимо колегама праћење најновијих трендова и актуелности из различитих области стоматологије“, рекао је проф. др Никола Стојановић, помоћник декана за стоматологију.
Предавања по позиву су доступна учесницима стручног скупа на онлајн платформи Медицинског факултета у периоду од 16. до 22.04.2021. године.
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је акредитовало програм стручног скупа.