Позив за подношење апликација за постдокторске двогодишње стипендије по програму „PASIFIK”

Обавјештавамо вас да су Пољска академија наука и међународни Институт за молекуларну и биологију ћелија у Варшави објавили позив за подношење апликација за постдокторске двогодишње стипендије по програму „PASIFIK”.

Овај програм финансира Европска унија, а главни циљ програма је да окупи 50 научника, било које националности, који би провели двије године у поменутим институцијама. Сваком добитнику стипендије додјељује се унапријед одређена мјесечна сума од око 2.000 евра нето, а стипендистима ће још бити обезбијеђен и буџет за истраживање у износу од 93.000 евра по пројекту, и то могу бити научници из било које области.

Рок за пријаву на први позив је од 15.03.2021 до 30.06.2021 године, а други позив ће бити отворен од 15.09.2021 до 30.12.2021 године.

Позив је доступан путем званичне странице Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/media/vijesti/Pages/vijest,-Varsava-postdoktorski-studij.aspx