Позив Америчке владе за Fulbright Visiting Scholar програм, 2022/2023 година и инфо сесија о програмима размјене у САД-а

Обавјештавамо Вас да је отворен позив за Fulbright Visiting Scholar програм за академску 2022/2023 годину. Овај програм академске мобилности намијен је кандидатима који посједују докторску диплому, а у оквиру истог ће отпутовати у САД како би провели истраживање и/или како би предавали на водећим америчким универзитетима у трајању од три до десет мјесеци, уз прилику да унаприједе свој професионални и научни рад, успоставе професионалне контакте и стекну међународно искуство.

Информације о Програму, условима за аплицирање и начину аплицирања доступни су путем линка: https://cies.org/non-us-scholars/fulbright-visiting-scholar-program. Додатне информације доступне су и путем е-поште: WhitneyKM@state.gov (у пољу „Subject“ потребно је навести- „2022-2023 Fulbright Visiting Scholar Програм“).

Крајњи рок за подношење пријава је 10.01.2022. године.

Информативна сесија о програмима размјене у Сједињеним Америчким Државама, конкретно о Програму размјене додипломских студија и Fulbright студентском програму, одржаће се у уторак 16.11.2021. у 11:00 сати.

Сесија је намијењена свим заинтересованим студентима додипломских, мастер или докторских студија који желе провести семестар или академску годину у САД-у уз стипендије Sate Departmenta.