Потписан Споразум о сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву-Медицинског факултета Фоча и ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске

Данас је потписан Споразум о сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву-Медицинског факултета Фоча и ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске. Споразум су потписали проф. др Милан Кулић, декан Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву и и мр сц. мед Миодраг Марјановић, директор Института за јавно здравство Републике Српске.

Споразум је обухвата сарадњу у области науке и истраживања, наставне и здравствене дјелатности, размјене искустава и научних информација, заједничког  рада на пројектима  и других  облика сарадње.

Споразум о сарадњи ће унаприједити рад и једне и друге институције. Посебно ће   допринијети бољем знању наших студената, превасходно у области јавног здравља, а индиректно и бољем јавном здрављу у нашој земљи.

Обзиром на мисије једне и друге институције потписнице уговора, у наредној периоду се може очекивати низ активности на пољу промоције здравља и превенције болести.