Отворен конкурс за глобални програм размјене студената додипломских студија за студирање у Сједињеним Америчким Државама

Обавјештавамо Вас да је Глобални програм размјене студената додипломских студија објавио конкурс за пријаву студената за академску 2021. – 2022. годину. Овај програм пружа разноликој групи нових проминентих студената стипендију за један семестар додипломског академског студија на америчком колеџу или универзитету.

Програм спонзорише Биро за образовање и културу Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава, а циљ му је ангажовати учеснике из недовољно заступљеног, неелитног поријекла, који нису имали друге могућности да студирају у Сједињеним Америчким Државама. Успијешни кандидати могу очекивати детаљно упознавање са америчким друштвом, културом и академским институцијама, као и могућности да побољшају своје професионалне вјештине.

Конкурс за Глобални програм UGRAD 2021-2022 је отворен од 4. јануара 2021. до 28. фебруара 2021. године (до 23:59 по локалном времену). Додатне информације о програму размјене, критеријуми за пријаву и начин пријаве могу се наћи на веб линковима у наставку:

Global UGRAD – World Learning

Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD) | U.S. Embassy in Bosnia and Herzegovina