Одржан Други Студентски конгрес биомедицинских наука и Школа клиничких вјештина 2023

У периоду од 16. до 19. августа, Фоча је постала центар узбуђења и научне инспирације током Другог Студентског Конгреса биомедицинских наука и Школе клиничких вјештина 2023 а који је организован и поводом 30 година Медицинског факултета у Фочи. Сјајној атмосфери придружили су се не само домаћи студенти, већ и млади умови из удаљених градова попут Београда, Крагујевца, Подгорице, Косовске Митровице и Скопља.

Овај Конгрес је био права посластица за интелектуалне апетите, са палетом фасцинантних предавања која су стигла са свих страна. Еминентни професори, како са Медицинског факултета у Фочи тако и изван њега, дијелили су своје драгоцјено знање, пружајући учесницима увид у најновија достигнућа биомедицинских наука. Ова размена идеја и искустава додатно је продубила везе између универзитетских средина и обезбиједила свеобухватан увид у ширину медицинског поља.

Међутим, Други Студентски Конгрес није био само “сува” наука. О величини скупа говори и чињеница да је догађају присуствовао и сам министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, као и угледни професори, декани, млади љекари и представници организација из Србије. Ова мјешавина стручњака из различитих области додала је дубину и ширину разговорима, подстичући размјену размишљања и интердисциплинарну сарадњу.

А када је ријеч о одмору у склопу социјалног програма, учесници нису били ускраћени. Осим богатог научног програма, они су имали прилику да се препусте авантурама рафтинга на дивној Тари и да уживају у освежавајућим водама аква парка “Ушће” у Фочи, додатно повезујући тијело и дух у јединственом окружењу.

Конгрес се закључио са дубоким захвалностима свима који су допринијели успјеху овог догађаја и позивом на будуће сусрете. Док се завјеса спушта над Другим Студентским Конгресом биомедицинских наука и Школе Клиничких вјештина 2023, остаје узбуђење ишчекивања следећег окупљања, које ће наставити да обликује будућност медицинске индустрије и обогати академску заједницу.