Министарство спољних послова Јапана (MOFA) и Регионална канцеларија за младе (RYCO) објавили конкурс за размјену младих „Западни Балкан сусреће Јапан: Мост ка будућности” – MIRAI

Обавјештавамо вас да су Министарство спољних послова Јапана (MOFA) и Регионална канцеларија за младе (RYCO) објавили конкурс за размјену младих „Западни Балкан сусреће Јапан: Мост ка будућности” – MIRAI.

Рок за пријаву је 22. фебруар 2021. године до 23:59 часова.

„Западни Балкан сусреће Јапан: Мост у будућност” је програм размјене младих, који се у оквиру програма MIRAI организује од 2018. године, са циљем да продуби разумијевање учесника о Јапану и његовој политици, да промовише међусобно разумијевање и помирење путем интелектуалне и културне размјене и изгради основу за будуће пријатељство и сарадњу између Јапана и земаља Западног Балкана.

Предвиђено је да учесници програма проведу око једну недјељу у Јапану разговарајући о актуелним темама, размјењујући искуства са младима из Јапана, развијајући интеркултуралне вјештине, посјећујући и истражујући јапанску културу и уче о најсавременијим технологијама.

Посјета ће бити организована за 11 студената у периоду од 10. до 18. маја 2021. године.

На предметни конкурс могу се пријавити студенти дипломског или постдипломског студија, старости од 20 до 25 година из БиХ, Албаније, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Косова*.

У прилогу достављамо Програм за 2020/2021, а детаљне информације о Позиву доступне су ОВДЈЕ.

Прилог 1

Прилог 2

Молимо апликанте из Републике Српске да на и-мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.