Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић у посјети Медицинском факултету у Фочи

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас Медицински факултет у Фочи гдје је разговарао са продеканом за наставу  проф. др Недељком Ивковић, продеканом за науку и истраживање проф. др Биљаном Мијовић, као и протектором за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејаном Бокоњићем.

На састанку је било ријечи о досадашњој сарадњи и будућим изазовима у образовању кадра за потребе здравственог система Републике Српске и истакнут значај Медицинског факултета у Фочи као препознатљиве базе за научно-истраживачки развој која тежи највишим стандардима у образовању, истраживању и здравственој њези.

Професори Медицинског факултета упознали су министра Шеранића са најмером факултета да у складу са Стратегијом интернационализације Универзитета да покрене наставу на енглеском језику, као логичан слијед до сада остварене међународне сарадње.

Истакнута је чињеница да се на првом, другом и трећем циклусу студија тренутно школује 1.345 студената, што охрабрује и показује да здравствени систем Републике Српске у будућности може да рачуна на квалитетан кадар.

Министар Шеранић је нагласио да модел сарадње Медицинског факултета и Универзитетске болнице може да буде примјер добре праксе, како са аспекта високошколске установе тако и из угла здравствене установе.„Овдје се види да како је растао факултет расла је и развијала се и здравствена установа, што је доказ да добро образовање и наука и клиничка пракса могу да дају врхунске стручњаке, који остају у Републици Српској“, поручио је министар Шеранић.

Министар се сусрео и разговарао са студентима у Центру за биомедицинска истраживања овог Факултета.