Министар науке и технологије Републике Српске др Ален Шеранић посјетио Медицински факултет у Фочи

На Медицинском факулттеу у Фочи данас је одржан састанак министра науке и технологије Републике Српске др Алена Шеранића,  декана проф. др Милана Кулића и проректора за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејана Бокоњића.  На састанку се разговарало о досадашњој сарадњи факултета и Министарства, као и о планираним активностима у будућем периоду.

Проф. др Милан Кулић је са сарадницима упознао министра о активностима које Факултет спроводи према акционом плану „Мапе пута за унапређење и препознатљивост научно-истраживачког рада 2018-2020“, како по питању спровођења истраживања, публиковања, научних конференција, домаћих и међународних пројеката. Наглашено је да је дугогодишње успјешно учешће факултета у међународним пројектима  допринијело унапређењу научно-истраживачког рада.

Министар је посјетио Центар за биомедицинска истраживања, разговарао са студентима III циклуса студија и упознао се са научно-истраживачким пројектима који се тренутно спроводе на Факултету.

Министар Шеранић је истакао да је Министарство науке и технологије и до сада имало добру сарадњу са Медицинским факултетом и да ће у будућности она бити унапређена. Посебно је указао на значај интердисциплинарности, интернационализације науке и изразио задовољство укључивањем студената основних студија у научно-истраживачки рад.