Медицински факултет спаја исток и запад: Први у Српској увели наставу на енглеском језику

Студенти из Италије, Индије, Пакистана, Бангладеша и Непала од новембра ће изучавати медицину на Медицинском факлултету у Фочи, првој високошколској установи у Српској која је увела тај студијски програм на енглеском језику. Увођењем новог студијског програма фочански Медицински факултет јача свој положај на научној карти Европе и свијета и придоноси интернационализацији високог образовања Републике Српске.

Након два уписна рока пријемни испит положило је 59 страних студената који ће од новембра бити фочански бруцоши.

Декан факултета Дејан Бокоњић истиче да се са овим студијским програмом Медицински факултет у Фочи придружио факултетима у Београду, Нишу, Загребу, Лјубљани и Сарајеву који своје програме студирања на енглеском језику спроводе већ више година и студентима нуде могућност студирања у складу са најсавременијим трендовима високошколског образовања.

Студенти нам долазе из преко 35 градова, међу којима су Рим, Палермо, Каљари, Катманду, Карачи, Калкута, Дака и други. Организовање наставе на енглеском језику је велики тренутак и искорак за развој Медицинског факултета и велики замајац за развој ове установе, Универзитета у Источном Сарајеву, Фоче, Републике Српске и БиХ-рекао је Бокоњић.

Са студијским програмом медицина на енглеском језику, Медицински факултет у Фочи, који је одшколовао већину здравственог кадра Српске, БиХ и сусједних земаља, у 27.години свог постојања доказује пуну зрелост. Спајајући студенте са различитих континената, факултет спаја исток и запад, истакла је помоћник декана за студије на енглеском језику Недељка Ивковић.

Опширније прочитајте овдje.

Преузето са radiofoca.com