Љетна школа молекуларне медицине

Декан Медицинског  факултета  Фоча, проф. др Милан Кулић, отворио је 25.05.2019. године Љетњу школу молекуларне медицине, која је намијењена студентима, чиме је са радом започео први семинар ове школе.

Овај семинар започео је у Андрићграду, што симболизује жељу да наши млади студенти у науци крену путем нашег нобеловца Ива Андрића. Семинар похађа 25 студената Медицинских факултета Фоча и Бања Лука, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Фоча, и Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Први семинар, који ће трајати до 31.05.2019.  обухватиће основе Хемије, Биохемије, Имунологије и цитологије и Хумане генетике. Предавачи су наставници Медицинског факултета Фоча.

У наставку ће крајем августа студенти стицати практична знања у Центру за биомедицинске науке Медицинског факултета Фоча, а трећи семинар биће одржан у октобру ове године.

Ово је само једна од активности, које Медицински факултет Фоча спроводи у циљу унапређења науке. Како су настава и наука двије нераздвојне цјелине, наставници Медицинског факултета  су крупним корацима кренули напријед. Посебну важност заузима укључивање младих студената у научноистраживачки рад, јер се тако стичу вјештине прикупљања доказа, неопходних за свакодневну праксу будућих доктора медицине, дефектолога и психолога. Такође се на овај начин отварају врата за мобилност наших студената.

Ова, као и многе друге активности нашег факултета важан су допринос реализације Стратегије развоја Републике Српске.

Школу је до сада финансијски подржала Општина Вишеград.