Kонференција “Јачање капацитета катедри породичне/обитељске/опште медицине на Медицинским факултетима у региону у циљу унапређења примарне здравствене заштите”

Дана 21.03.2024.године у Бања Луци је одржана Kонференција под називом “Јачање капацитета катедри породичне/обитељске/опште медицине на Медицинским факултетима у региону у циљу унапређења примарне здравствене заштите”. Медицински факултет Фоча су представљали Декан проф.др Дејан Бокоњић. координатор за специјалистичку наставу проф. др Векослав Митровић и сарадници/наставници Сребренка Kусмук и Наталија Стевић.


На Kонференцији су се представили резултати имплементације породичне/обитељске медицине и опште медицине на факултетима и катедрама преко 20 Медицинских факултета из региона бивше Југославије. Договорена је сарадња у областима пројеката, размјене наставника и специјализаната, заједничким програмима континуиране едукације и слично. На крају конференције је организовано потписивање “Бањалучке декларације коју су потписали сви декани Медицинских факултета. Текст Декларације је усаглашен са представницима регионалног уреда Свјетске Здравствене Организације из БиХ.