Veliko interesovanje iz Srbije i Crne Gore za Medicinski fakultet u Foči

Na Medicinskom fakultetu u Foči danas su održani prijemni ispiti na odsjecima stomatologija, zdravstvena njega i specijalna edukacija i rehabilitacija, dok je prijemni ispit za odsjek medicina, za koji je tradicionalno najveće interesovanje svršenih srednjoškolaca, zakazan za sutra.

Dekan Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić naveo je da se prijavilo oko 280 kandidata, od kojih otprilike polovina polaže ispite danas, a ostali sutra, te da je planiran upis ukupno 160 brucoša na redovne studije.

„Vidimo da, prema uspjesima iz srednje škole, ima puno dobrih studenata i ako polože prijemne ispite tražićemo proširenje liste. Ove godine je veliko interesovanje iz Srbije i Crne Gore, imamo kandidate iz Federacije BiH i kompletne Republike Srpske, od Banjaluke i Prijedora do Trebinja, tako da je veoma raznovrsna sredina iz koje dolaze kandidati“, rekao je Bokonjić.

On je dodao da je postalo trend da je mnogo više djevojaka nego muškaraca među kandidatima,te da je taj odnos ove godine 70 naprema 30 odsto.

Opširnije pročitajte ovdje.

 

Izvor: Radio Foča